Torgaktioner

Alternativ Stads torgaktioner har mött ett visst intresse i offentligheten. Åtminstone i den samhällskritiska pressen, från Läsarnas Fria till Internationalen och Proletären. Men även DN har publicerat en intervju.

Den 21 juli genomförde vi en kulturgerillaattack på Gallerian vid Hamngatan. Trots att ägaren dagen innan hade förbjudit oss att sjunga och krävt oss på 25.000 kronor störde oss ingen när Jan Hammarlund sjöng visor och vi delade ut flygblad.

Den 28 juli sjöng Eva Lagerheim och Christer Colt i Ringen. En vänlig vakt uppmanade oss försynt att inte stå ivägen för publiken men annars förflöt allt lugnt.

På Fältöversten den 11 augusti höll det på att hetta till. Två lätt aggressiva vakter uppmanade oss att försvinna, men sedan vi hänvisat till lagtexten kontaktade de gallerians chef som tyckte vi kunde stå kvar tills vidare. Knappast hans sak, men vakterna lät sig nöja och Jan Hammarlund kunde fortsätta sjunga.

I Sergelgången den 15 september fungerade det inte alls! Vi hann knappt börja innan ett gäng vakter kom och körde bort oss. Möjligen var det vår megafon de kände sig störda av, annars var vi precis lika snälla som de tidigare gångerna.

På Fältöversten den 16 april testade vi om klimatet hade försämrats se Boultbee tog över. Det hade det - men vi vann ändå!

Vi fortsätter. Efterhand kommer vi att göra alltfler saker, tills vi har tagit reda på var den juridiska gränsen går.