Boultbee är inte lagen

Den 16 april delades det ut flygblad innanför entren till Fältöversten- numera ägt av den multinationella affärskoncernen Boultbee.

Vi var en sex-sju personer från två olika nätverk: Alternativ Stad + ett djurpolitiskt nätverk som lämpligt nog hade posterat sig utanför McDonalds med info om bl.a. kyckingarnas tillvaro.

Efter en stund dök några vakter upp. En med skylten gruppledare på bröstet. Han började förklara att att vi inte fick vara där. Vi hade ingen affärsöverenskommelse med dem och hade inte betalt något.
(Till skilnad från ett par andra killar som stod några meter från oss och försökte kränga på folk något)

Men- sa en av oss och höll fram vårt blad med lagtext på baksidan: Så står det inte i lagen.... VI ÄR LAGEN...började gruppledaren. Knappast svarade vi- ni är ju anställda av affärsmännen.

Jaha- det är väl bara att ringa polisen då, sa vakterna och gjorde så. Inga poliser kom så länge vi stod där dock. Dom hade väl viktigare saker för sig, kanske.

Sammanfattningsvis kan sägas: Det är tillåtet att dela flygblad i en galleria av denna typ. En åsikt som delas av tillståndsenheten på polisen. Särskilt tillåtet är det när det gäller åsikter och politisk påverkan och när man inte säljer något. En gräns går när man ställer ned något på marken- eller i det här fallet, soffan i entren. Några av oss hade ställt sina väskor och grejor där- vilket vakterna var snabba att påpeka. Efter att vi flyttat på detta, så hade dom inte mycket mer att komma med. utan dom fick surmulet stå och titta på när vi delade våra blad.

- Stå där du och dela dina blad, fräste en av dem hånfullt.
Jepp- nu vet ni vad som gäller.