Det här gjorde vi 2002

Så kan vi lägga år 2000 till handlingarna. Alternativ Stad tog det ganska lugnt men hann av bara farten och gammal vana ändå med en hel del. Vi beklagar att verksamhetsberättelsen också i år blev försenad.

KANSLIET

Vi höll kansliet öppet tre dagar i veckan och det betyder mycket både för kontakterna med medlemmarna, andra organisationer och allmänheten.

UTÄL

Ur tid är leden har, som tidigare meddelats, återuppstått från de döda och var aktiv debatten kring de återuppståndna lederna, ja ni vet de där som lever ett eget liv i byråkratins byrålådor sedan gud vet när. I maj ordnade UTÄL ett välbesökt informationsmöte om vägplanerna i Stockholm. I samband med valet hösten 2002 hade UTÄL en rad utomhusutfrågningar av stadshuspolitiker och propagerade för trängselavgifter - med framgång!! Man höll till vid Mynttorget och gynnades av det sagolika vädret. Alternativ Stad deltog förstås.

EMU

På hösten 2002 stod det klart att det skulle bli folkomröstning om EMU i september 2003. Tillsammans med folkrörelsen Nej till EU och ABF arrangerade Alternativ Stad en serie om fyra föreläsningar på ABF. Det blev en klar succé och vi tackar den kvinnliga alternativstadare som inte bara kom upp med idéen utan även gjorde en del av det praktiska arbetet. Sådana medlemmar kan vi inte ha för många av. Heder och tack.

EFTERSPELET TILL GÖTEBORGSHÄNDELSERNA 2001

 

STOCKHOLM INTE TILL SALU

Nätverket gjorde ett sista framträdande i slutet av maj då man samlade en del folk för att diskutera entreprenadiseringen/privatiseringen av sjukvården. Sedan dess har det varit tyst om nätverket. Kanske litar man för mycket på den nya majoriteten i Stadshuset. Alternativ Stad deltog aktivt in i det sista.

FÖRSVAR AV DE DEMOKRATISKA RÄTTIGHETERNA

Detta är förstås något som vi alltid ägnar oss åt. 21/5 var det en manifestation utanför riksdagen då den antog de s.k. terroristlagarna. På kvällen var det en demo med anledning av detta. Den utgick från Sergels Torg. Även MJV var inblandade. Alternativ Stad var även involverad i tillkomsten av Demokratinätet.